Introduksjon kunstig intelligens

Introduksjon til kunstig intelligens

Introduksjon til kunstig intelligens gir deg den oversikten du trenger! Kunstig intelligens er et av de viktigste buzzwords i teknologibransjen. Kunstig intelligens refererer stort sett til innsatsen fra ingeniører for å lage en maskin som kan gjenskape alle eller noen aspekter ved menneskelig intelligens.

Kunstig intelligens har vært et av de mer interessante temaene innen science fiction i flere tiår. Helt siden minst Hal i 2001: A Space Odyssey i 1968 har kunstig intelligens vært gjenstand for både spenning og kontrovers.

Men når du spør noen på gaten hvordan de vil definere kunstig intelligens, vil de sannsynligvis ikke kunne svare deg veldig godt. Definisjonen av kunstig intelligens har faktisk ikke vært gjenstand for enighet fordi begrepet intelligens heller ikke har vært det.

Kunstig intelligens handler om å gjøre om roboter og maskiner til å tenke som oss mennesker.

Å gjenskape den menneskelige hjernen i en maskin

Det å replikere til og med en liten del av den menneskelige hjernen kan være en veldig lang rekkefølge. Dette er fordi den menneskelige hjernen er så sammensatt at vi ikke er i nærheten av å forstå hvordan den fungerer og hvorfor.

Den gjennomsnittlige menneskelige hjernen har omtrent 100 billioner synaptiske forbindelser. Dette forbløffende antall forbindelser betyr at informasjon kan lagres og analyseres på et nesten uendelig antall måter.

Det er vanskelig nok å spore hver av disse på en datamaskin og registrere funnene. Replikering av dette på en maskin har vist seg å være enda vanskeligere.

Når det er sagt, forbedrer ingeniører og forskere hva de allerede har gjort hver eneste dag. Det er bare et spørsmål om tid før vi som art fullt ut forstår hvordan våre egne hjerner fungerer og hvordan vi kan gjenskape det på noe som ikke er menneskelig.

Utfordringene ved kunstig intelligens

Den største utfordringen innen kunstig intelligens er å gå over fra smal AI til generell AI. Smal AI er de kunstige intelligenssystemene som for tiden er i drift. Disse programmene har vært i stand til å gjenskape noen aspekter ved menneskelig intelligens, men ikke i nærheten av det hele.

General AI, derimot, er et teoretisk AI-program som har lyktes med å gjenskape alle aspekter av menneskelig intelligens. Dette er ikke noe som er blitt vellykket materialisert i den virkelige verden ennå.

Nok en gang, en del av grunnen til at dette ennå ikke har skjedd, er den menneskelige hjernens rene kompleksitet. Dette er gjort enda mer ironisk fordi ikke hjernen vår hadde vært så kompleks, ville vi ikke ha tenkt oss å kopiere den til en maskin som et mulig prosjekt.

Framtiden for kunstig intelligens

De ivrige tilhengerne av kunstig intelligens spår en fremtid der linjene som deler mennesker og maskiner vil begynne å bli uskarpe. De mener at definisjonen av hva som er menneske vil utvikle seg og ikke lenger har en definitiv enighet blant tenkende mennesker.

En slik fremtid kan komme over som spennende for mange og skremmende for mange andre. Men mange som studerer dette fenomenet tror at det ikke er mye som kan bremse denne trenden, enda mindre stoppe den.

Når kunstig intelligens fortsetter å komme nærmere replikerer menneskelig intelligens, vil menneskeheten måtte kaste seg med både økende produktivitet så vel som økt usikkerhet om hvem de er.

Menneskeheten må komme sammen for å bestemme hva vårt formål er og hva vår plass i universet er. Bare tiden vil vise hvilken avgjørelse vi bosetter oss som art.

Legg igjen en kommentar