AI tar over kloden

Hvordan AI tar over verden

Artificial intelligence tar mer og mer over jobbene som mennesker brukte å gjøre. Det finnes også en rekke helt nye stillinger som denne intelligensen brukes til å utføre. De store data selskapene tjener enorme summer på å la roboter gjøre jobben for dem. Det snakkes mye om algoritmene nå om dagen. Selv om vi kan se godt virkningen av disse, er det svært få som forstår akkurat hvordan de fungerer.

Om vi ser på de siste årene vil vi se at denne utviklingen har gått rasende fort. Hvordan vil du være om 5 år fra nå? Om 10 år? Om 50 år? Det er umulig for oss å forutse akkurat hva som vil skje, men flere og flere er bekymret for at veien vi er på nå ikke er den rette. De som vokser opp nå har ikke opplevd en verden uten datamaskiner. Det er bekymringsverdig å se hvordan hele deres identitet hei forankret i sosiale medier.

Heldigvis er det ikke bare negative effekter av denne utviklingen. Både på kjøkkenet og på soverommet har vi fått flere nyttige duppedingser, som kan gjøre livet enklere eller hakket morsommere. Om du vil vite mer og noen av disse morsomme nyskapningene, kan du klikke her, og bli inspirert til mer glede på soverommet.

På kjøkkenet har også livet blitt adskillig mye enklere. vi kan nå bruke denne type intelligens på stille inn både temperatur og tid. Hjemmene våre har generelt blitt mye smartere, enn de noen ganger tidligere har vært. Maskiner som hjelper oss med baking, koking og forberedelser gir oss mye mer tid i hverdagen. denne tiden kan vi heller bruke på å være med de vi er glad i.

Er sosiale medier sosiale?

Ja det er ganske ironisk at sosiale medier kalles akkurat dette. for er vi egentlig sosiale? sannheten er at vi gjerne blir mer og mer usosiale og mindre knyttet til mennesker rundt oss. selv når venner er samlet, ser du ofte at alle sitter med nesen i telefonen sin. der som vi alltid har behov for å være et annet sted, enn det vi er akkurat nå.

Hver og en av oss bør ta litt tid å reflektere over, hva all denne telefonen tiden går på bekostning av. Tar vi oss tid til barna våre, vennene våre og resten av familien? Eller er alt for opptatt av å scrolle nedover og se hva neste post vil være? Er det dette som er være sosial? definisjonen har i så fall endret seg drastisk bare de siste 10 årene.

Artificial intelligence og såkalte roboter har utvilsomt forbedret livene våre på mange områder, men vi må også tørre å se på de mindre heldige sidene. Vi må tørre å se på hva det gjør med de unges selvbilde, og med måten vi er sammen på. For mye av det gode, kan fort bli svært destruktivt.

Legg igjen en kommentar