Kopier og lim inn

Kopier og lim inn for enklere navigasjon

Kopier og lim inn er en funksjon de aller fleste kjenner til!

16. februar i år gikk en veldig viktig skikkelse innen teknologifeltet bort. Den personen var Larry Tesler. Selv om han ikke var velkjent, har hans bidrag til samfunnet kommet alle mennesker til gode med en datamaskin.

Dette er fordi han var personen som utviklet kopier og lim inn funksjonene som vi tar så mye for gitt. Faktisk har nesten ingen av oss noen gang tenkt på hvor upraktiske livene våre ville vært uten Teslers bidrag.

Å vite hvordan å kopiere og lime er noe bokstavelig talt alle over ti år bør instinktivt vite hvordan de skal gjøre. Dette er grunnen til at det er viktig å dekke denne ferdigheten bare i tilfelle.

Det å skrive på PC hadde vært mye mer kronglete uten kopier og lim inn funksjonen.

Trinn én: Velg teksten

Det første som må gjøres er å velge teksten som skal kopieres og limes et annet sted. Det flotte med denne funksjonen er at den ikke fjerner teksten fra den opprinnelige plasseringen.

Det er sant en kutt og lim funksjon som kan brukes også, men dette fungerer kanskje ikke i situasjoner der du ikke har lov til å fjerne tekst. Et flott eksempel på dette ville være en artikkel.

Teksten du velger kan komme i mange forskjellige former. Det kan være en kobling du kopierer. Det kan bare være tekst, eller det kan til og med være hele avsnitt.

Når du kopierer lenker, er det viktig å vite om du kopierte ren tekst på lenken eller den faktiske lenken i brukbar form. Hvis du prøver å la folk bruke lenken, må du passe på at hele linkeadressen er uthevet.

Trinn to: Kopiering av teksten

Når du har valgt den tiltenkte teksten, handler det ganske enkelt om å fremheve den i sin helhet. Dette er spesielt viktig hvis du prøver å kopiere og lime inn en lenke fordi en ufullstendig kopi bare vil fungere for å transportere teksten og ikke koblingsfunksjonen.

Men hvis det bare er en tekst som må transporteres, kan du transportere den i så mange stadier du vil. Men hvis du planlegger å transportere tekst i flere deler, er det viktig at du utfører alle kopier og lim inn trinnene for hver del før du begynner på den neste.

Når du er uthevet, trykker du på høyreklikkfunksjonen på pekeplaten eller musen for å få frem alternativer for den markerte teksten. Det bør være en lang liste med alternativer uavhengig av nettleser og programvare du bruker.

Bare velg alternativet som sier kopi, og datamaskinen vil beholde den uthevede teksten i korttidsminnet.

Trinn tre: Lim inn

Når du har kopiert den tiltenkte teksten, må du gå til stedet du vil lime den inn. Dette trenger ikke være i samme nettleser. Så lenge det er med datamaskinens rekkevidde, vil du kunne transportere den teksten hvor som helst.

Når du har valgt stedet du vil slippe kopien av teksten på, bare hold markøren over området og trykk på høyreklikk-kommandoen igjen.

Lim inn alternativet vil nå være med fet skrift, og du kan bruke det til å slippe en kopi av teksten der. Hvis du vil, kan du til og med lime inn teksten en gang til et annet sted.

Legg igjen en kommentar