Automasjon

Automasjon i 2020

Automasjon refererer generelt til bruk av maskiner og annet kapitalutstyr i stedet for menneskelig arbeidskraft. Bruken av teknologi for å erstatte manuell arbeidskraft har eksistert i hundrevis av år.

Automatiseringsprosessen har historisk sett vært en langsom og knapt merkbar prosess. Hver generasjon kan se en fremtredende arbeidsbesparende enhet som blir introdusert, og noen få mennesker kan trenge å finne forskjellige jobber.

Automasjon er nå et ekstremt populært diskusjonsemne blant mange samfunnssegmenter. Automatisering er noe som påvirker mange flere mennesker enn noen gang før.

Det vi kjenner som roboter er bakteppet for automasjon.

Fordelene med automatasjon

Det er ganske mange fordeler som denne nåværende bølgen av automatisering fører til. Fordelene med automatisering kommer hovedsakelig fra systematikken til maskiner og andre former for kapitalutstyr.

Større effektivitet

Den største og mest åpenbare fordelen med automatisering er den effektive måten gjenstander kan masseproduseres på. I masseproduksjonens tid skifter fokuset mot å produsere enheter så raskt som mulig.

Kapitalutstyr er i stand til å produsere gjenstander så raskt som mulig på en måte som er ensartet. Med standardisert kvalitet kan maskiner gjøre ting raskere og få dem til å markedsføre raskere enn hvis de gjøres manuelt.

Uten behov for manuelt tilsyn i produksjonsprosessen, vil maskiner være i stand til å maksimere produksjonen og minimere avfall samtidig, noe som fører til mye større effektivitet.

Lavere priser for alle

All denne større effektiviteten vil etter hvert føre til lavere priser for alle involverte. På grunn av hvor effektiv automatisert masseproduksjon er, er kostnadene for å produsere hver enhet lave sammenlignet med manuell produksjon utført av fabrikkarbeidere.

En lavere kostnad per enhet betyr at produktet også kan selges til forbrukere til en lavere pris. Ved å mekanisere de monotone og repeterende delene av produksjonsprosessen, blir alt mer effektivt og mer kostnadseffektivt, noe som gir fordel for alle berører den.

Utfordringene med automasjon

Selv om fordelene med automatisering er store og mangfoldige, er det mange utfordringer som også vil dukke opp som et resultat av automatisering. Utfordringene kommer i stor grad fra dislokasjoner som følger av det økende tempoet i automatisering.

Massearbeidsledighet

Den største bekymringen med ukontrollert automatisering er dislokasjonene i arbeidsmarkedet som følge av jobbtap til maskiner. Når arbeidskraft gir plass til kapital, vil mange mennesker måtte finne andre måter å tjene penger på.

Hvis for mange blir satt raskt inn i denne situasjonen, er det fare for at massearbeidsledighet skapes. Mange arbeidere kan ta lang tid å finne en jobb som de er kvalifiserte til.

Dette kan sette en potensiell stor belastning på offentlige tjenester hvis automatisering får lov til å fortsette uten avkrysning. Det er viktig å sørge for at økonomien ikke blir for destabilisert som følge av automatisering.

Sosial uro

Disse dislokasjonene i arbeidsmarkedet som kommer fra automatisering, har potensial til å forårsake sosial uro blant visse deler av samfunnet. Langvarig arbeidsledighet kan føre til en tapt følelse av verdighet og formål som psykologisk kan påvirke familier og lokalsamfunn.

Dette gjelder spesielt blant yngre menn. Jo mer av dette samfunnssegmentet er under langvarig arbeidsledighet, desto mer sannsynlig er det for å forårsake samfunnsforstyrrelser gjennom spredning av antisosial atferd.

Legg igjen en kommentar