Automatisering

Automatisering og prosessen

Automatisering refererer til selve automatiseringsprosessen. Automasjon generelt er å erstatte manuelt arbeid med kapitalutstyr. Automatisering er de faktiske skritt som tas mot automatisering.

Automatisering søker å legge så mye av en prosess på autopilot. Målet er vanligvis å holde en prosess som gjentar seg uten hjelp utenfra.

Automatisering av komplekse prosesser har blitt en stor trend i det 21. århundre. Fra produksjon til online prosedyrer virker det som om alt berøres av automatiseringskraften til informasjonsteknologi.

Fra robotarmer til algoritmer, finnes automatisering overalt i dag!

Automatisering er en prosess

I enhver rimelig sammensatt oppgave er motivasjonen vanligvis å dele den opp i mindre og enklere trinn. Disse trinnene på sin side kan utføres med relativt lite trening og med relativt mindre rom for feil.

Dette gjelder spesielt i industrien. Produksjonsprosesser blir best automatisert så mye som teknologien tillater. Denne prosessen følger vanligvis en bestemt kronologisk rekkefølge.

De mest repeterende oppgavene har en tendens til å være de som først blir underlagt automatiseringsprosessen. Automatisering vil da gå kontinuerlig oppover kompleksitetsstigen. Etter hvert vil de fleste om ikke alle produksjonsprosessene bli automatisert.

Automatisering som en del av forretningsmodellen

Automatisering i teorien er mye jevnere og greit sammenlignet med når det må gjøres i praksis. Dette fordi virksomheter i praksis vil trenge å håndtere det menneskelige elementet i sin forretningsmodell og tilpasse den.

Denne justeringen må gjøres på en måte som ikke vil forårsake en kritisk forstyrrelsesmasse. Per definisjon vil automatisering av noe føre til forstyrrelser et sted. Nøkkelen er å holde forstyrrelsene på et håndterbart nivå for ikke å forårsake sosial omveltning.

Dette betyr at automatiseringsprosessen må gjøres i tregere stadier som kan gjøres i teorien. Arbeidere må omfordeles til prosesser som ikke er automatisert ennå, men som også er i tråd med ferdighetssettet.

Balansere effektiviteten av automatisering med det sosiale

Å automatisere industrielle prosesser er vanligvis langt mer effektivt enn å holde det manuelt. Men på grunn av det menneskelige aspektet ved automatisering, må de sosiale konsekvensene også tas i betraktning og imøtekommes.

Automatisering bør ideelt sett gå så raskt som det sosiale stoffet kan romme uten å forårsake varige forstyrrelser. Automatisering til enhver pris har en tendens til å være veldig ødeleggende på lang sikt.

Dette er grunnen til at hvert trinn i automatiseringsprosessen bør evalueres nøye med hensyn til økonomiske fordeler og sosiale kostnader. På den måten kan man oppnå en optimal balanse som kommer størst mulig mennesker til gode.

Fremtiden for teknologien

Fremtiden vil sannsynligvis se automatisering fortsette som en trend. Dette fordi automatisering i stor grad er basert på teknologinivået som er tilgjengelig.

Når teknologinivået fortsetter å øke, er det bare naturlig at mulighetene for automatisering vil øke sammen med det. Dette kan være gunstig og utfordrende på samme tid.

Selv om mulighetene for kontinuerlig automatisering øker sammen med teknologinivået, tar samfunnet vanligvis lang tid å tilpasse seg slike endringer.

Dette er noe som alle samfunnssegmenter trenger å samarbeide for å balansere. Så lenge menneskers langsiktige interesser er prioritert, vil man oppnå brukbare løsninger for å styre automatiseringsprosessen.

Legg igjen en kommentar