Kunstig intelligens

Kunstig intelligens er fremtiden

Kunstig intelligens, eller AI som noen kaller det, er et forsknings- og studiefelt som fokuserer på replikering av menneskelig intelligens i alle dens aspekter i maskiner. Kunstig intelligens er et nylig forskningsfelt som søker å kombinere mange aspekter av andre felt i en helt ny aveny for intellektuell utredning.

Kunstig intelligens blir av mange eksperter sett på som et veldig spennende felt å være i løpet av de neste tiårene. Dette er på grunn av det som kalles The Law of Accelerating Returns. Dette er forestillingen om at informasjonsteknologi har forbedret seg eksponentielt.

Dessuten er ikke eksponentiell rente sakte nede, men øker fortsatt på mange måter. Kunstig intelligens som felt er raskt diversifiserende, med mange forskjellige nivåer av raffinement så vel som underfelt.

Fremtidige robotmennesker er en potensiell konsekvens av kunstig intelligens.

Smal kunstig intelligens

Begrensning av kunstig intelligens er i dag den viktigste sektoren for kunstig intelligens. Begrens kunstig intelligens refererer til AI som ikke fullt ut har replisert de kvantitative og kvalitative aspektene ved den menneskelige hjernen.

Begrensning av kunstig intelligens krever vanligvis fortsatt instruksjon utenfor for å utføre sine designoppgaver. For eksempel kan maskiner som er tildelt visse oppgaver som trenger å ha visse ting programmert inn i dem anses å være smal kunstig intelligens.

Dette er den eneste formen for kunstig intelligens som for tiden er funksjonell. Dette er fordi selv om mange superdatamaskiner har mer rå prosessorkraft enn en menneskelig hjerne, er de fortsatt ganske lang vei fra å gjenskape den kvalitative nyansen som den menneskelige hjernen er så kjent for.

Generell kunstig intelligens

Generell kunstig intelligens refererer til AI-programmer som har lyktes med å gjenskape alle aspektene ved en menneskelig hjerne. Det er her kunstig intelligens-programmet er i stand til å operere fullstendig autonomt og ha originale tanker og handlinger.

Så langt er generell kunstig intelligens ennå ikke oppnådd. Når det er sagt, er mange prosjekter både i privat og offentlig sektor fast bestemt på å gjøre denne drømmen til virkelighet.

På den annen side er mange prominente skikkelser bekymret for en slik forfølgelse. Faktisk har mange advart om spredning av stadig mer sofistikerte AI-programmer som skadelig for menneskehetens langsiktige interesser.

Kunstig superintelligens

Som man kunne forvente, refererer kunstig superintelligens til teoretiske AI-programmer som overskrider mulighetene til den gjennomsnittlige menneskelige hjernen i alle dens aspekter.

Mange eksperter mener at utviklingen av generell kunstig intelligens bare er et spørsmål om tid. De tror ikke at noen begrensninger som eksisterer vil være i stand til å hindre denne prosessen.

Når generell AI kommer på nettet, vil det også bare være et spørsmål om tid før kunstig superintelligens blir en realitet. Hvor det vil ta menneskeheten er noen gjetning.

Som med generell kunstig intelligens har dette ennå ikke blitt en realitet. Og som med generell kunstig intelligens, har mange eksperter bekymret utsiktene for at dette blir en realitet.

Vil kunstig intelligens endre betydningen av å være menneske?

Definisjonen av å være menneske har historisk sett vært en veldig åpenbar og selvforklarende sak. Men med spredningen av stadig mer sofistikert kunstig intelligens, er dette kanskje ikke lenger tilfelle.

Mange kunstige intelligens fans har presset på for en standard definisjon av hva det vil si å være menneske som potensielt kan inkludere medlemmer av andre arter og til og med livløse gjenstander.

Om dette er en positiv eller negativ utvikling er helt basert på leserens verdier og mål.

Legg igjen en kommentar